Не добавляй годы к своей жизни, 

- добавь жизнь к своим годам!
Новости

Команда «Легіон» здобула перемогу в Матчі Зірок, обігравши «Україну».Рахунок 86-98 (23-26, 20-26, 17-17, 26-29)

Команда «Легіон» здобула перемогу в Матчі Зірок, обігравши «Україну». Рахунок 86-98 (23-26, 20-26, 17-17, 26-29) на користь «легіонерів».

«Україна»: Кравцов – 22 очка + 6 підбирань, Пустозвонов – 17 очок, Лукашов – 9 очок + 6 передач + 3 підбирання, Р. Кривич – 9 очок + 3 передачі + 3 перехоплення.

«Легіон»: Буртт – 27 очок + 7 передач + 5 підбирань + 3 перехоплення, Грін – 15 очок + 8 підбирань + 3 передачі, Віггінс – 13 очок + 5 підбирань, Колмен – 12 очок + 6 підбирань, Зіммерман – 11 очок + 9 передач + 3 підбирання + 3 перехоплення.

Після того, як були визначені переможці трьох традиційних конкурсів, на паркет харківського ПС «Локомотив» вийшли стартові п’ятірки команд «Україна» та «Легіон», які влаштували справжнє баскетбольне шоу для вболівальників. Матч більш активно розпочали «легіонери», здійснивши ривок 11-4. Поступово українці скоротили відставання, яке після влучного кидка з-за дуги у виконанні В’ячеслава Кравцова становило 2 пункти, та навіть зрівняли рахунок (відзначився Денис Лукашов). До речі, згадана спроба триочкового кидка стала для українського центрового лише третьою в сезоні, але на те це й Матч Зірок, що дозволяє учасникам почуватися на майданчику більш розкуто.

Дебютна чверть, як і три наступні, була сповнена красивими моментами у виконанні обох команд. Зокрема, переможець конкурсу данків Брайан Грін, який і в Матчі Зірок тішив уболівальників неймовірними кидками згори, всадив фірмовий данк спиною до кільця. «Україна» відповіла добре знайомим аллей-упом у виконанні Дениса Лукашова й Вячеслава Кравцова. В наступній атаці Слава здійснив ще один неймовірний данк. А завершив десятихвилинку кидок Ігоря Зайцева, котрий вразив кільце суперника практично з сиреною – 23-26.

За схожим сценарієм розгорталися події і протягом наступних десяти хвилин, втім відновленню поєдинку передувала міні-гра між командою «Україна» та юними футболістами, учасниками спеціальних олімпіад. «Легіон», який, схоже, вирішив взятися за справу всерйоз, почав відриватися від суперника, і лише холоднокровність переможця минулорічного конкурсу триочкових кидків Олександра Рибалка дозволила «Україні» стримати натиск «легіонерів». Черговою «інтермедією» в матчі стала поява на паркеті Григорія Хижняка та команди на ходулях, які намагалися продемонструвати збірній українських гравців Суперліги, як треба грати проти «легіонерів». Проте перевага команди «Легіон», останню атаку якої в першій половині данком разом із сиреною завершив Алан Віггінс, зросла ще на 6 пунктів. На велику перерву команди пішли за рахунку 43-52 на користь «Легіону». Кращим у складі «України» став В’ячеслав Кравцов, який мав в активі 11 очок, у складі «Легіону» – Брайан Грін (11 очок і 6 підбирань). 10 очок своїй команді приніс Алан Віггінс.

 

Під час великої перерви став відомим переможець конкурсу «СУПЕРшанс» від Суперліги, який отримав путівку на двох до Литви на чемпіонат Європи 2011 року, де підтримуватиме національну команду України.

Третя чверть, яка минула в рівній боротьбі, порадувала вболівальників не лише яскравим баскетболом, а й українськими народними танцями у виконанні Брайана Гріна, що з’явився на паркеті в справжнісіньких шароварах, Стівена Буртта й Фреда Хауса. Американські легіонери допомогли дівчатам із групи підтримки, продемонструвавши різноманітні танцювальні па у стилі «фолк». «Родзинкою» матчу став і конкурс штрафних кидків, який виграла команда у складі Роландаса Ярутіса, Фоззі, воротаря ФК «Металіст» Олександра Горяйнова та дівчини з групи підтримки. Невдахами, відповідно, стали учасники команди на чолі з Валентином Берестнєвим.

До завершальної чверті команди підійшли з рахунком 60-69, але вже до її середини перевага «Легіону» складала 17 пунктів, а після кидка Еріка Колмена сягнула рекордних 21 бала. Натомість м’яч після пострілів українських баскетболістів уперто не «йшов» у кошик суперника. І лише протягом кількох останніх хвилин матчу Ростислав Кривич, Денис Лукашов і Дмитро Забірченко влучними дальніми пострілами скоротили відставання своєї команди. Таким чином, як і в попередніх Матчах Зірок, гра в Харкові завершилася на користь «Легіону». Втім, найголовніше, що її учасники порадували вболівальників яскравим і видовищним баскетболом, а сам Матч Зірок став справжньою окрасою баскетбольного сезону 2010/2011.

MVP Матчу Зірок 2011 року став Стівен Буртт.

Як повідомляє сайт www.superleague.ua.