Не добавляй годы к своей жизни, 

- добавь жизнь к своим годам!
Новости

25 - 28. 02. 2016, Чемпионат Украины среди ветеранов, мужчины (50+), женщины (40+)

З 25 по 28 лютого 2016 року в Івано-Франківську проходив чемпіонат України з баскетболу серед ветеранів.
 
У чоловічих змаганнях брали участь гравці категорії 50+ років. Склад учасників: «Івано - Франківськаобласть», «Київська область»,«Одеська  область», «Дніпропетровська область», «Полтавська область», «Житомирська область».  У жіночих – 40+ років. Склад учасників: «Закарпатська область», «Одеська область», «Харківська область» (поза конкурсом), «Дніпропетровська область», «Івано-Франківська область». 
Цьогорічний чемпіонат подарував нам та баскетболістам масу позитивних емоцій та переживань. Гравці старшого покоління у черговий раз довели нам, що ще здатні показувати гру дуже серйозного рівня та хоч зараз змагатися із більш молодими суперниками.
Всі матчі проходили із посмішкою на устах та у дружній атмосфері, адже баскетболісти отримали таку прекрасну можливість ще раз зустрітися один з одним як на майданчику, так і поза ним. Попри це, поєдинки проходили в безкомпромісній боротьбі і ніхто не хотів поступатися. Підтвердженням цьому стали гра за 3 місце та фінал чоловічих змагань.
Але розпочати б хотілось з представниць прекрасної частини людства. У неділю також був зіграний жіночий фінал між командами «Закарпатської області» та  «Одеської області». Зібравши дуже сильний склад, господарки відразу захопили відразу відчутну перевагу. Тільки час від часу гостям вдавалося дещо скоротити відставання. Але ні зрівняти рахунок, ні вийти вперед їм так і не вдалося. Остаточний рахунок на табло:  «Закарпатська область» - 44:33 - «Одеська область».
У матчі за 3 місце серед чоловіків між собою зустрічалися «Дніпропетровська область» та «Одеська область». Вся гра проходила в рівній боротьбі й ніхто не міг серйозно відірватися. В останній чверті команди йшли буквально очко в очко. Вийшовши вперед за декілька секунд до кінця поєдинку, «Одеська область» змогла дотримати цю хитку перевагу й перемогти в цьому нелегкому й дуже емоційному матчі - «Дніпропетровськаобласть» - 49:50 - «Одеська область».
Фінал взагалі став окрасою всіх змагань. У ньому зіграли між собою «Івано - Франківська область» та «Київська область». Комбінації з обох сторін здивували не одного молодого вболівальника, показавши кожному з них, що їм ще є чому навчатися й розвиватися. Крім того, що вся гра була дуже напруженою та цікавою, адже всі дуже хотіли перемогти, ще й надзвичайною видалася кінцівка зустрічі.
Так, за 2 хвилини 30 секунд до закінчення 4 чверті, господарі програвали 8 очок, але неймовірне попадання із 9 метрів Володимира Чорноуса та надзвичайне влучання майже з сиреною Віктора Кваші, у сукупності з гарним захистом, допомогли команді «Івано - Франківської області» перевести гру в овертайм. Попри вдалий початок господарів (3-ве влучання Олега Пелеха), все ж гості змогли переломити хід поєдинку і здобути другий рік підряд золоті медалі «Кубку Карпат». Але як то кажуть: краще одного разу побачити, ніж сім раз почути. «Івано - Франківська область» - 56:57 (ОТ) - «Київська область».
До Вашої уваги результати всіх зіграних матчів Чемпіонату України серед ветеранів:
 
Жінки
«Івано - Франківська обл.» - 44:78 - «Закарпатська обл.»
«Дніпропетровська обл.» - 16:65 - «Одеська обл.»
«Одеська обл.» - 41:43 -«Харківська обл.»
«Харківська обл.» - 53:55 - «Закарпатська обл.»
«Харківська обл.» - 63:39 - «Дніпропетровська обл.»
«Закарпатська обл.» - 42:16 - «Дніпропетровська обл.»
«Харківська обл.» - 59:34 - «Івано - Франківська обл.»
«Закарпатська область» - 44:33 - «Одеська область» - Фінал Відео
 
Чоловіки
«Київська обл.» - 49:40 - «Полтавська обл.»
«Івано - Франківська обл.» - 63:52 - «Дніпропетровська обл.»
«Житомирська обл.» - 38:44 - «Дніпропетровська обл.» Відео
«Івано - Франківська обл.» - 52:37 - «Житомирська обл.»
«Полтавська обл.» - 32:57 - «Одеська обл.» Відео
«Київська обл.» - 66:60 - «Одеська обл.»
«Дніпропетровськаобл.» - 49:50 - «Одеська обл.» Матч за 3 місце Відео
«Івано - Франківська обл.» - 56:57 (ОТ) - «Київська обл.» Фінал  Відео
 
www. basket.if.ua