Не добавляй годы к своей жизни, 

- добавь жизнь к своим годам!
Новости

Ветерани львівського баскетболу зайняли друге місце на Чемпіонаті України (вікова категорія 60+), що закінчився сьогодні у їхніх рідних стінах.

Нагадаємо, окрім ветеранів з міста Лева участь у змаганнях взяли ще три команди: Дніпропетровська, Одеси та Києва.

Саме столичні спортсмени святкували цього разу перемогу. У своєму останньому матчі на цьому Чемпіонаті кияни упевнено переграли ветеранів з Одеси - 70:38. До слова, одесити стали третіми.

Так само результативно зіграли і львівські ветерани у грі з дніпропетровцями - 72:61. Львів одразу стрімко пішов у відрив, але вже незабаром почав втрачати свою значну перевагу. У другій чверті гравці Дніпра навіть зрівняли рахунок. Та львів'янам усе ж вдалося закінчити першу половину з переможним для себе рахунком - 35:26. У третій та четвертій десятихвилинках ветерани зі Львова також зуміли втримати перевагу і врешті перемогти. Найактивнішими на майданчику у складі Львова вже традиційно були Борис Дербенцев (№13)

        

У своїй першій грі на львівському етапі Чемпіонату України з баскетболу у віковій категорії 60+ господарі майданчика здобули перемогу - 53:38. Суперником львів'ян були ветерани з Одеси. Гра видалася доволі напруженою. На велику перерву господарі пішли, поступаючись двома пунктами - 24:26. Та у третій чверті Львів зміг зламати хід поєдинку (39:34). А у четвертій десятихвилинці значно збільшив свою перевагу та цілком закономірно здобув переконливу перемову з різницею у 15 очок. Одним із найактивніших у складі львів'ян був Борис Дербенцев (на фото).

    

Президент клубу львівських ветеранів Ігор Потицький(№15) провів на майданчику небагато часу, але завзято боровся за кожен м'яч.

Київські ветерани, перемігши своїх ровесників із Дніпропетровська (34:55), здолали й львівську команду. Хоча на початку гри здавалося, що для господарів усе складеться набагато краще. У першій чверті вони упевнено перемогли (17:7). У складі Львова активно й ефективно діяв Віталій Детюк, тренер львівських дублерів, який приєднався до команди ветеранів після повернення із Миколаєва. Натомість у Києва не на жарт розійшовся Андрій Снитін. Саме завдяки кільком його трьохочковим кидкам Київ переміг у другій десятихвилинці з різницею в один пункт (13:14), хоча загальний рахунок перед великою перервою все ж був на користь господарів – 30:21. У третій чверті кияни скоротили відставання ще більше – після її завершення вони програвали лише два очки. Четверта ж десятихвилинка, як кажуть, стала справжнім трилером. Кожна з команд бажала перемогти, відтак емоції вирували. Підтвердженням тому – технічне зауваження вже згаданому Андрієві Снитіну. Той, не погоджуючись з рішенням арбітрів, ледь не жбурнув м’ячем в Анатолія Заверікіна, який, до слова, був одним із суддів. Після цього Львів пішов уперед, але Снитін заспокоївся і знову взявся за своє – його влучний кидок з-за дуги скоротив відставання Києва до трьох очок. А вже за 6 хвилин до закінчення основного часу гри, ще один трьохочковий того ж снайпера столичних ветеранів уперше вивів їх уперед – 39:41. Рахунок зрівняв лідер команди Віталій Детюк, але, на жаль, саме після того моменту він почав кульгати. І так, не граючи на повну силу, Детюк і закінчував гру. До слова, наприкінці гра стала особливо напруженою, було багато боротьби, падінь. Закінчувався матч у стилі “ти – мені, я - тобі”. На два пункти уперед відривалася то одна команда, то інша, а поміж тим рахунок кілька разів був рівним. Так, унічию, й закінчився основний час – 45:45. У додатковій же п’ятихвилинці сильнішими виявилися ветерани баскетболу зі столиці України. Вони відкрили рахунок, зуміли збільшити відрив, а головне – втримати свою перевагу. Овертайм закінчився з рахунком 3:7. Загальний рахунок матчу – 48:52.

На фото: Віталій Детюк

http://www.politehgalychyna.com.ua/